A doua mama

Am venit cu inima si mintea distrase, nepregatite, deși am avut o oră de liniște înainte de Book club. 

Cu două saptamâni înainte fusesem așa miscata cand am citit capitolul despre destinul copiilor noștri adoptați, prin prisma poveștii împărătesei Estera. 

Cu speranța si credința reinnoite despre lucrurile care încă nu se vad, pe care doar le dibuiesc, recâștig încredințarea că fetele noastre au un destin aparte în călătoria cu Dumnezeu, nu pentru mandria lor sau a noastra, ci pentru largirea regatului Lui Dumnezeu, de pe Pamant spre Cer. 

Am fost provocată si inspirata sa ma rog ca Dumnezeu sa-mi arate un crâmpei din planul Lui cu fetele noastre. Și eu să le încred din toata inima Lui. Sa actionez astazi cu gândul treaz la sămânța pe care o plantăm acum in credinta, si despre cum va dar roada prin plivitul și încurajarea noastra. 

Ne gândim care sunt idolii care încearcă să ne înghenuncheze, ca pe Mardoheu. Ne gândim la ce trebuie sa renunțăm, ce trbuie să-i încredințăm lui Dumnezeu, pentru ca El sa razbeasca: frica și controlul. Fie El autorul destinului copilului nostru. Iar singura speranță reală pentru viitorul lor este ca ei sa-L cunoasca personal pe Tatal Ceresc.

Mă rog pentru mamele biologice ale copiilor nostri: Jaclyn si Evelyn, David, Elisa, Nicolas si Dariana. Doamne multumim ca i-au adus pe lume pe copii nostri. Binecuvinteaza acele femei care le-au dat nastere. Rascumpara sufletul lor, vindeca atata durere si zdrobire care exista in viata lor. Pregătește-ne pe noi, pe copiii noștri si pe ele pentru o eventuala intalnire in viitorul indeparat. Si sa fie spre vindecare.

Copiii nostri vor cauta raspunsuri, vor incerca sa conecteze imaginile lipsa din istoricul lor. Cat sunt inca fragezi, da-ne intelepciune sa-i ajutam sa-si integreze amintirile, sa creze continuitate, sa-i ajutam in cautarea de raspunsuri, sa aerisim camarutele intunectate, blocate, prafuite, infricosatoare…  

Mă rog pentru înțelepciune sa fim mame curajoase, pline de iubire, de răbdare, de grație și lumină. Tata Ceresc, ne-ai ales si ne-ai chemat in acest rol de mame, si noi am raspuns. Cu emotii, cu speranta, cu multe necunoscute dar si cu multa credinta. Altfel n-am fi aici. Du-Ți mai departe planul Tău cu noi, cu copiii nostri, cu destinul lor. Ajuta-i pe copiii noștri să ne aleagă și ei, cu toata inima pe noi ca familie a lor asa cum i-am ales si noi. Și cu o dragoste Hesed, sa ne dai si noua inimi de dragoste să-i puetm iubi bine pe copiii noștri. Astazi si pentru restul vietii noastre. 

Tu i-ai alipit de inima noastra, de familia noastra, si Te rugam sa continui altoirea lor ca sa dăm roada Ta.