Doar biscuiți

O zi plină.

Săptămana asta am ședințe online in fiecare zi. La 3:30 ii spui lui ivy ca am o conferinta si am nevoie de o ora neîntreruptă. Ivy se apuca de plâns: 

– Nu vreau sa ai conferinta!

– De ce plângi? Ce-i baiu’?

– Vreau sa stai cu mine. 

– Dar stau cu tine. Doar nu pot fi la cheremul tău. 

Tati ii oferă o ora de desene. Ivy se luminează la față. Se aseaza pe fotoliu, aproape de mine. Imi cere căștile. Conrad merge sa descarce piatra pentru terasa. E liniște 2 minute. Începe conferinta. Ivi isi scoate căștile: “poate imi aduci niște biscuiți” ma uit la ea si ii reamintesc ca sunt la conferinta si am nevoie sa nu fiu întreruptă. Însă biscuiții par a fi o urgentă. “Doar niște biscuiți te rog”; inchid camera, merg in Bucătărie cu laptopul si ii aduc biscuiții. Dupa 1 minut. “Mi-e sete. Imi aduci apa? Doar un pic de apa te rog.”

O trimit sa isi ia. Sticla proaspăt umplută e pe masa. 

Ma suna Vecinul care isi construiește casa langa noi. Vrea sa ia apa de la noi sa amestece ciment. E urgent. Nu am însă robinetul. Constructorul l-a luat cu el, până pune gard și predă casa. 

Conrad imi trimite factura cu numele pietrelor livrate, că amândouă scrie că sunt albastre. Confirm ca e corect. 

Dupa încă un minut ma suna Conrad. Răspund dar se Închide. Sună a doua oara. Răspund dar iar se Închide. Dupa a treia încercare Jackie imi spune mândra de ea ca a rezolvat când tot apărea pe iPad că suna tata. Închidea. “Simplu!” zice ea. Încerc sa îl sun pe Conrad înapoi. Nu mai răspunde. Încerc de vreo trei ori. Acum încep sa ma îngrijorez. S-o fi întâmplat ceva? 

Conferinta mea e la jumate. Noroc ca nu s-a întâmplat mare lucru ca și ei aveau dificultăți tehnice. Se întoarce Conrad. 

Fetele se cearta de la căști. Amândouă vor biscuiți si nu ajung la iPad sau la punga de biscuiți. Jackie ii Închide filmul. Ivy se supăra. Strig la ele. Amândouă se liniștesc și spun: “am înțeles mami” 

Apuc jumătate de oră de clasă. Înainte sa pregătesc cina invit ambele fete la masa sa vorbim. Amândouă iubesc sa stam de vorba. Jackie imi spune ca nu ii place când ma enervez și strig ca o apucată. Ivy promite ca mâine și săptămana asta nu mai plânge când ii spun ca am o conferință. Fac cina. Ele mă ajută și mă încurcă. Le trimit din Bucătărie. Apoi avem un timp bun împreună la cină. 

Dupa cina Tati lucrează mai cu spor. Eu le citesc cu capitol cu Erus, si ne drăgălim. Ivy stă de vorba cu asistenții maternali și seara se încheie cu bine, cu pace, cu bucurie, cu împăcare si remediere. O zi din viața noastră la început de Februarie …încă în pandemie.