Doar biscuiți

O zi plină.

Săptămana asta am ședințe online in fiecare zi. La 3:30 ii spui lui ivy ca am o conferinta si am nevoie de o ora neîntreruptă. Ivy se apuca de plâns: 

Nu vreau sa ai conferinta!

De ce plângi? Ce-i baiu’?

Vreau sa stai cu mine. 

Dar stau cu tine. Doar nu pot fi la cheremul tău. 

Tati ii oferă o ora de desene. Ivy se luminează la față. Se aseaza pe fotoliu, aproape de mine. Imi cere căștile. Conrad merge sa descarce piatra pentru terasa. E liniște 2 minute. Începe conferinta. Ivi isi scoate căștile: “poate imi aduci niște biscuiți” ma uit la ea si ii reamintesc ca sunt la conferinta si am nevoie sa nu fiu întreruptă. Însă biscuiții par a fi o urgentă. “Doar niște biscuiți te rog”; inchid camera, merg in Bucătărie cu laptopul si ii aduc biscuiții. Dupa 1 minut. “Mi-e sete. Imi aduci apa? Doar un pic de apa te rog.”

O trimit sa isi ia. Sticla proaspăt umplută e pe masa. 

Ma suna Vecinul care isi construiește casa langa noi. Vrea sa ia apa de la noi sa amestece ciment. E urgent. Nu am însă robinetul. Constructorul l-a luat cu el, pana pune gard si preda casa. 

Conrad imi trimite factura cu numele pietrelor livrate ca amandoua scrie ca sunt albastre. Confirm ca e corect. 

Dupa încă un minut ma suna Conrad. Răspund dar se Închide. Suna a doua oara. Răspund dar iar se Închide. Dupa a treia încercare Jackie imi spune mândra de ea ca a rezolvat cand tot apărea pr iPad ca suna tata. Închidea. “simplu” zice ea. Încerc sa il sun pe Conrad inapoi. Nu mai Răspunde. Încerc de vreo trei ori. Acum încep sa ma îngrijorez. S-o fi întâmplat ceva? 

Conferinta mea e la jumate. Noroc ca nu s-a întâmplat mare lucru ca si ei aveau dificultăți tehnice. Se întoarce Conrad. 

Fetele se cearta de la casti. Amandoua vor biscuiți si nu ajung la iPad sau la punga de biscuiți. Jackie ii Închide filmul. Ivy se supăra. Strig la ele. Amandoua se liniștesc si spun: “am înțeles mami” 

Apuc jumatate de ora de clasa. Înainte sa pregătesc cina invit ambele fete la masa sa vorbim. Amandoua iubesc sa stam de vorba. Jackie imi spune ca nu ii place cand ma enervez si strig ca o apucată. Ivy promite ca maine si săptămana asta nu mai plânge cand ii spun ca am o conferinta. Fac cina. Ele ma ajuta si ma încurca. Le trimit din Bucătărie. Apoi avem un timp bun impreuna la cina. 

Dupa cina Tati lucrează mai cu spor. Eu le citesc cu capitol cu Erus, si ne dragalim. Ivy sta de vorba cu asistenții maternali si seara se încheie cu bine, cu pace, cu bucurie, cu împăcare si remediere. O zi din viața altmanilor juniori. La început de Februarie …încă in pandemie.