Lideri MomCo

Așa-i ca ți-e oarecum incomod sa te prezinți ca lider? 

In România sunt 100 de coordonatori de grupe și peste 1000 de mame care participă la întâlnirile MomCo. 

Am crescut foarte repede și e timpul să reflectăm puțin la rolul nostru ca lideri. 

“Cine vrea să fie întâi între voi să slujească “ a zis Isus când a luat ștergarul și a spălat picioarele ucenicilor. 

Voi mamele sunteți lideri care slujesc astfel. 

Gândiți-vă câte piciorușe murdare de praful din parc ați spălat. Sunteți lidere prin slujirea voastră consecventă. Testate prin testul timpului. 

A fi lider înseamnă să îți asumi o răspundere specifică pentru o perioadă de timp. Iar uneori durează un pic pana ne găsim locul si ritmul. 

Sunt Violeta Altmann și sunt responsabilă cu traducerile unor materiale MomCo. 

Pentru un număr de ani am fost lider creativ la Apple și am facilitat sute de ore de cursuri de formare. Am condus o echipă de 30 de oameni dedicați și super deștepți. 

Am renunțat la acest job și titlu, de care începuse să se alipească identitatea mea, ca să vin în România și să devin mamă prin adopție. 

Tot ce am învățat ca lider am aplicat în rolul de mamă. Și acum în MomCo se face cercul complet, aplicând din nou experiența mea de lider între adulți. 

Un lider bun își pregătește din timp înlocuitori. Și face tot ce ii stă in putință sa dezvolte alți lideri in jurul său.

Așadar, in anii care urmează, vrem sa împărtășim cu voi abilități practice să creșteți in cunoștințe, înțelepciune, curaj, să va asumați cumpătat si susținut răspunderi specifice in rolul de lideri.

Fiecare grup e format din din mame cu abilități diverse. Ne completăm unele pe altele. 

Vedem nevoi specifice, ne suflecăm mânecile și le adresăm, si le împlinim. 

Sunteți lidere care slujesc și asta sper să vă dea curaj și încredere. 

Să nu va fie nici frica dar nici pofta de titluri. Acestea sunt doar responsabilități asumate.  

Așadar:

Fiți voi însevă. Fiți autentice. Nu există două femei identice. Darurile si experiența voastră până în prezent poate împlini o nevoie a grupului pe care nimeni nu o poate face exact la fel. Simțiți-vă libere să vă exprimați ideile și creativitatea. 

Amintiți-vă de ce faceți această lucrare. Săpați adânc și verbalizați motivația pentru care astăzi faceți parte din grupul de lideri MomCo.

 Poate și voi ați simțit nevoia de comunitate, poate vă inspiră colaborarea cu alte femei, sunteți pasionate de organizarea de evenimente. Poate doriți să practicați moderarea de conversații la mese. Vreți sa va șlefuiți vorbitul in public, facilitând jocuri de deschidere. Sunteți creative in comunicarea prin social media sau va pricepeți la coordonarea financiară. Poate sunteți gazde primitoare si ușor abordabile. De fiecare este nevoie. 

Și nu in ultimul rând: ochii ațintiți spre Isus, pentru o motivație susținută, o inimă smerită, pentru curajul de a spune da la o provocare, pentru empatie și iubirea aproapelui. Nu limităm standardele la noi înșine. Suntem oameni și avem nevoie de ajutor sau corectare. 

Împreună vom creste in rolurile pe care ni le asumam, prin consecvența cu care ne îndeplinim rolurile, cu răspunderea asumată și empatia față de cei pe care îi conducem.. 

Toate simțim o responsabilitate și o chemare să slujim aici și acum și să lucrăm cu transparență pentru a pregăti deja ștafeta, în lărgirea ogorului, și a le pregăti pe cele ce vor prelua munca noastră să o ducă mai departe.  

Să facem dar cu perseverență, credincioșie și consecvența lucrul la care am fost chemate, si la care am răspuns da.